COMUNICAT DE PREMSA

Neuraxpharm, especialista en SNC, ha signat un acord de comercialització amb la start-up mjn-neuro en exclusivitat per Europa

Düsseldorf i Barcelona / Blanes, Girona, 25 d’octubre de 2022- Neuraxpharm Group (Neuraxpharm), companyia farmacèutica europea líder especialitzada en el tractament de trastorns del Sistema Nerviós Central i mjn-neuro, una start-up que dissenya, produeix i ven dispositius mèdics, han anunciat avui la signatura d’un acord de comercialització per a mjn-SERAS, un dispositiu mèdic portable que permet predir el risc de patir un atac epilèptic.

Amb aquest acord, Neuraxpharm incrementa la seva oferta de recursos integrals per a pacients amb epilèpsia i s’introdueix al mercat de les solucions complementàries. Això, suposa un pas molt significatiu per a l’empresa en el seu camí cap al mercat de la salut digital i dels dispositius mèdics portables. Amb una demanda creixent de pacients que busquen solucions diferents per a cobrir necessitats no ateses, així com la simplificació per part dels sistemes de salut de la posada al mercat d’aquestes solucions i fer-les accesibles per a tothom, la salut digital es converteix en un element clau i amb un potencial significatiu per a l’atenció en SNC.

L’acord amb mjn-neuro cobreix tots els estats pertanyents a la Unió Europea, així com el Regne Unit, Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Suïssa. Des del 2020, mjn-SERAS ha comptat amb el suport i el finançament de l’Institut Europeu de Tecnologia (EIT Health), organisme de la Unió Europea, per al desenvolupament del projecte gràcies als programes Bridgehead i Start-up Amplifier. El 2018, el projecte va rebre el suport del programa de finançament de la UE Horizon 2020, creat per la Comissió Europea, i també compta amb la participació d´un consorci d´empreses i professionals de la salut.

El Dr. Jörg-Thomas Dierks, Chief Executive Officer de Neuraxpharm, ha comentat: “L’acord per comercialitzar mjn-SERAS és un pas endavant important en la nostra estratègia per oferir solucions integrals per a pacients amb epilèpsia. Hi ha una gran necessitat mèdica no atesa de noves i innovadores solucions per ajudar els pacients que pateixen epilèpsia. Amb l’entrada al mercat digital, Neuraxpharm pot oferir més assistència i explorar tot aquest potencial no cobert. En el futur, continuarem augmentant la nostra oferta en noves solucions en salut digital per a pacients que pateixen epilèpsia i altres trastorns del SNC a tot el món”.

David Blánquez, CEO i cofundador de mjn-neuro, afegeix: “Estem en un gran moment de l’evolució de mjn-neuro. L’acord signat amb Neuraxpharm és una fita rellevant per la nostra estratègia i escalabilitat al mercat de l’epilèpsia, un sector amb un gran potencial. Tenim molt en comú amb Neuraxpharm. Totes dues som empreses compromeses amb la innovació i la salut digital com una manera de millorar la qualitat de vida de les persones amb epilèpsia. Per tant, creiem que, junts, podrem assolir noves fites i objectius en els anys vinents”.

mjn-SERAS és una solució de salut digital que proporciona ajuda avançada i contribueix a prevenir els accidents causats per les crisis d’epilèpsia en els pacients fàrmacoresistents. Aquest dispositiu mèdic no invasiu compta amb diversos sensors que registren l’activitat elèctrica del cervell en temps real i, gràcies a algoritmes d’intel·ligència artificial, té com a funcionalitat principal enviar un avís quan detecta un risc elevat de crisi d’epilèpsia. El dispositiu va rebre el distintiu CE per a Europa el 2020 per part de BSI Group, el prestigiós organisme internacional notificat. Es preveu tenir els resultats de l’assaig clínic durant la segona meitat del 2023. Serà el primer dispositiu portable que prediu les crisis d’epilèpsia, per tal de donar temps a la persona de posar-se en un lloc segur i així ajudar a evitar accidents i lesions.

L’epilèpsia és un trastorn del cervell caracteritzat per una activitat elèctrica anormal que provoca atacs impredictibles, comportaments i sensacions inusuals i, de vegades, pèrdua de la consciència. Aquestes crisis es poden repetir diverses vegades en un dia i poden causar accidents i lesions. A més d’impactes físics, la imprevisibilitat de la condició mèdica també té un impacte negatiu en la salut mental. S’ha evidenciat que l’ansietat, l’estrès i la depressió són prevalents en persones amb epilèpsia. El trastorn afecta de manera negativa la qualitat de vida dels pacients i la seva integració social, fins i tot, avui dia, sovint se’ls estigmatitza. L’epilèpsia és un dels trastorns crònics més comuns del nostre temps i afecta més de 50 milions de persones de tots els grups d’edat[1].

[1] Informe de la OMS

Sobre el grup Neuraxpharm

Neuraxpharm és una empresa farmacèutica líder a Europa especialitzada en el tractament de trastorns del Sistema Nerviós Central (SNC), amb presència directa a 19 països. Recolzada per fons assessorats per Permira, Neuraxpharm té un coneixement únic sobre el mercat del SNC, adquirit al llarg d’una trajectòria de 35 anys.

Orientada a l’àmbit del SNC, Neuraxpharm desenvolupa i comercialitza marques consolidades, medicaments de valor afegit, genèrics, productes de Consumer Healthcare, cannabinoides d’ús terapèutic i solucions complementàries (salut digital i dispositius mèdics), a més, realitza un constant esforç per oferir una àmplia gamma d’opcions efectives, d’alta qualitat i accessibles per a tractaments del SNC a Europa.

Present amb els seus productes a més de cinquanta països, Neuraxpharm també fabrica productes farmacèutics i principis actius a les seves pròpies plantes de fabricació a Espanya, Lesvi (a Sant Joan Despí) i Inke (a Castellbisbal).

Per a més informació, visiteu https://www.neuraxpharm.com

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.