Ja ens coneixeu i mjn-neuro aposta tant per la innovació en tecnologia com per l’impacte social de cadascuna de les accions que realitzem. Sobretot amb el nostre producte. Però més enllà, també volem donar veu a les dones enginyeres.
En aquesta quarta revolució industrial, menys del 30% de dones tria carreres tecnològiques, segons la UNESCO, una xifra que cau fins a menys del 10% a Enginyeria informàtica.
Què tenen en comú la construcció del pont de Brooklyn, el desenvolupament d’Internet i l’arribada a la Lluna? Cap d’aquestes fites de la humanitat no hauria estat possible sense dones.
Us presentem l’equip de FEMenGIN:
Beatriz López Enginyera Informàtica
Inès Ferrer Enginyera Informàtica
Marta Baena Enginyera Industrial
Bianca Innocenti Enginyera Electrònica
Núria Mancebo Enginyera Industrial
El passat dia 9 de març del 2022 van organitzar una taula rodona en commemoració del Dia Internacional de la Dona.
Un espai perquè dones del món empresarial comparteixin les seves experiències, i amb elles i altres enginyeres relacionades amb l’àmbit tecnològic que estan treballant en petites o grans empreses, o com a emprenedores, parlem amb les futures enginyeres de l’Escola Politècnica perquè anessin coneixent a el negoci professional amb unes companyes.
FEMenGIN és un projecte que té com a objectiu augmentar la diversitat de gènere a les aules dels estudis d’enginyeria i arquitectura, ja que creiem fermament que la diversitat és riquesa. Una de les activitats que promou FEMenGIN és reunir en un mateix espai “les dones EPS”: alumnes, docents, PAS i professionals, per intercanviar experiències a partir de les mides proposades.
Cada vegada hi ha menys dones enginyeres i és precisament per això que es produeix un moviment a tots els nivells (empresarials-acadèmics, locals-mundials) per corregir aquesta situació. Les dades recollides en diferents jornades organitzades formaran part d’un estudi de diagnòstic per poder conèixer els factors que determinen la decisió de les dones a escollir estudis d’Enginyeria i per identificar i visualitzar les possibles barreres que fan que les dones no es dediquin a la Enginyeria.
Aquesta iniciativa està recolzada per l’Escola Politècnica des del convenciment que la diversitat enriqueix i que des d’una perspectiva de gènere s’han de realitzar accions específiques per millorar la presència de les dones al món de l’enginyeria, on la nostra companya Beatriz Cosculluela va formar parteix i va animar els estudiants a seguir amb les seves metes i apostar per aquelles professions que antigament estaven classificades com a “masculines”.
Enhorabona Bea per la teva presència a aquesta taula rodona!