Un article de la nostra col·laboradora Irene Tarragó

El mes de desembre és un mes ple de festivitats: la Constitució, la Immaculada, el meu aniversari de noces, l’aniversari de nombrosos familiars, entre els quals hi ha el del meu marit, el Nadal… Només pensar-ho ja m’omple d’estrès.

Ja hem passat la festivitat de la Constitució i, com que sóc al camp, no he pogut anar a cap commemoració, però li he fet el meu particular homenatge, posant la bandera d’Espanya a la barana del porxo. Per mi, que en aquell moment tenia 20 anys, va suposar un canvi enorme, un alliberament de 40 anys de dictadura, una conquesta de drets i, sobretot, veure com, malgrat les seves discrepàncies, persones de diferents i antagonistes partits, fins i tot nacionalistes, eren capaços de seure i arribar a acords com va ser la Constitució.

Demà és la Immaculada Concepció. Gran misteri per als creients i digne de respecte. Confesso que jo abans era molt més creient que ara.

Ara estic a la religió de ser bona persona, viure i deixar viure.

Després ja ve el dia del nostre aniversari de noces. Com la Constitució, fem 43 anys. El meu marit, quan em va conèixer, ja sabia que tenia epilèpsia i mai vaig veure, ni vaig notar que fos una cosa que li fes dubtar sobre la seva intenció de casar-se amb mi. Va ser molt valent. Imagineu la informació que teníem d’una malaltia com l’epilèpsia fa 43 anys: doncs poc o res. I la que ens podia arribar era apocalíptica, de possessions i exorcismes. Millor no escoltar res i fiar-te del neuròleg. Doncs sí: un 9 de desembre de 1978 vam donar el sí vull i… fins ara. He estat molt feliç al seu costat i ho seguiré sent.

S’esquitxen els aniversaris durant el mes de desembre i arribem al Nadal. Encara no sé com es plantegen per a aquest any. Aquesta COVID no ens deixa en pau. Pensàvem tornar a reunir-nos tota la família (uns vint-i-tants) però les últimes xifres ens fan tirar una mica enrere. Potser tornem a allò que vam fer l’any passat que va ser fer-ho per bombolles familiars.

En fi: a causa de les dates i perquè em surt del cor, volia desitjar-vos unes bones festes i un 2022 ple de coses bones.

SI T’HA AGRADAT AQUEST ARTICLE, POTS VEURE L’ANTERIOR ARTICLE DE LA IRENE AL SEGÜENT ENLLAÇ: EMPATIA

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.