Un article de la nostra col·laboradora Irene Tarragó

I ja arribem al novembre. El penúltim mes de l’any. Moment de començar a avaluar què ha significat per a cadascun de nosaltres aquest període de temps. A cadascú ens ha dolgut, emocionat, commocionat, alegrat o deixat indiferents coses diferents, però, també, hi ha casuístiques en què la majoria dels éssers de bé convergim a l’hora de sentir alguna cosa: desolació, guerra, malalties, pandèmies, desastres naturals…

Aquesta força que ens uneix en un únic sentiment de solidaritat s’anomena EMPATIA.

“Tots hem sentit la tristesa de les persones que han perdut un ésser estimat en aquesta pandèmia que es resisteix a acabar, el patiment dels qui han estat contagiats i han lluitat contra una malaltia que ha deixat seqüeles al seu organisme, en alguns casos, de per vida. Una abraçada a tothom”

A molts se’ns han escapat les llàgrimes en veure el patiment de les persones que han perdut casa seva a La Palma. Casa seva, records, fins i tot, en alguns casos, el seu mitjà de vida. Conec una palmera que anava explicant per Instagram les novetats del volcà gairebé a diari. Una noia jove, guapa, esportista, d’aspecte saludable i alegre, poc a poc es va anar convertint en l’ombra del que era: una persona trista, de pell color cendra i molt, molt preocupada per com reaccionarien els seus coneguts i familiars davant de tanta desolació. Tant de bo els signes d’afebliment que està tenint el volcà en aquests dies, ja siguin el començament de la fi. Tot el meu suport, des d’aquestes línies, a l’illa, a l’Illa de La Palma.

Tots els que convivim amb l’epilèpsia, ja sigui com a pacients o com a familiars, mereixem ser tractats amb aquesta mateixa empatia. I no sempre es produeix. És una pena, però és així. Desconec per què la naturalesa humana, de vegades, és tan cruel. Hi ha molts nens amb epilèpsia que pateixen veritable assetjament escolar a les escoles. Hi ha persones adultes que pateixen discriminació a la feina. La societat encara no està conscienciada a conviure amb aquesta malaltia de manera més naturalitzada.

Agraeixo a mjn-neuro la seva tasca investigadora i didàctica, utilitzant totes les xarxes per donar a conèixer la malaltia

La ignorància genera por. Estem al novembre, mes de conscienciació de l’epilèpsia. Tinc moltes ganes de conèixer en persona aquesta guerrera que es diu Marina. I em poso a disposició de tots per col·laborar més activament en tot allò que sigui difusió i explicació del que és aquesta malaltia, quants tipus hi ha, la possibilitat de poder viure amb gairebé total normalitat, etc. Com he vist en una frase per internet:

“LA VALENTIA S’HA DISFRESSAT D’EPILÈPSIA”. ANEM VALENTS!!!

Si t’ha agradat aquest article, pots veure l’article anterior d’Irene al següent enllaç: https://mjn.cat/ca/guerrers/tardor-2021/
O també pots veure l’ultim article de Marina: https://mjn.cat/ca/guerrers/marina-a-girona/

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.