Un article de la nostra col·laboradora Irene Tarragó

Els últims cops de cua de l’estiu ja s’han acabat: les calors angoixants, el sol implacable, l’agradable brisa de les platges… Però entrem en una estació que a mi em produeix sensació de pau, harmonia, bellesa, vida… A més, com que sóc més de muntanya que de platja, reconec que els paisatges de tardor de la muntanya, del Pirineu, concretament, em sedueixen.

“Aquesta barreja d’ocres, marrons i grocs… Veure un paisatge així des d’un mirador a la part alta és tot un espectacle; si la temperatura és agradable ja és el pur èxtasi”

En la meva línia de la vida també estic a la tardor, que lluny de ser una línia inclinada cap avall, es manté (o la mantinc) molt horitzontal. Com en l’estació anual, a mi també m’han canviat els colors, els costums, la manera de fer coses, però la vida segueix estant aquí. El meu cos ha canviat, tinc arrugues, però la meva essència, dins meu, no.

Perquè segueixo pensant que des de qualsevol àmbit de la nostra vida hem de procurar ser útils a la societat, començant per aquells als que tenim més a prop. A casa és essencial que aprenguem que les tasques de casa són tasques d’equip. Ningú té l’obligació per decret de fer-se càrrec d’elles. El pare, la mare i els fills, tots han d’aportar el seu granet de sorra. Crec que als nens cal anar donant responsabilitats a mesura que es van fent anys, però, per exemple, amb dos anys són ja molt capaços de recollir les seves joguines. Si des de petits aprenem allò natural, el just que és ser útil, treballar en equip, la igualtat que ha de regnar sempre en tots els aspectes de la vida, haurem contribuït a fer un món millor.

I què té a veure això amb una persona que té epilèpsia?

Doncs tot i res. Tot, perquè jo incloc a tot tipus de persones en aquesta argumentació, perquè una persona amb epilèpsia també pot ser una persona útil i responsable i també cal fer que aquest nen amb epilèpsia es responsabilitzi i col·labori. El meu fill, mentre va tenir epilèpsia, era responsable de prendre la medicació (va ser diagnosticat amb 11 anys i jo estava pendent, ho confesso, però li vaig transmetre la necessitat que havia de ser ell el responsable, igual que ho era jo del que és meu). I res, precisament pel mateix. Perquè és igual qui ets i com ets: has de ser responsable i útil als que t’envolten en la mesura de les teves possibilitats.

Una salutació a tots els meus amics aragonesos en aquestes properes NO Festes del Pilar i FELICITATS a totes les Pilars d’Espanya. Recordo molt la meva Saragossa natal que tant ha canviat des que fa 36 anys, me’n vaig anar d’allà per embarcar-me en l’aventura de la meva vida.

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.