Un artículo de nuestra colaboradora Irene Tarragó

Està vist que últimament estic despistada, perquè una altra vegada se m’ha anat el sant al cel i aquí estic, a aquestes alçades de mes, escrivint la meva entrada al blog del mes de març.

Estem vivint un moment horrible amb la guerra a Ucraïna. Cosa que fa que tots els patiments semblin dificultats nímies a les nostres vides. Una de les primeres coses que vaig pensar quan el malvat Putin va decidir atacar Ucraïna i jugar amb les vides dels seus ciutadans, va ser com farien per aconseguir medicaments aquelles persones que tinguessin una malaltia crònica. I no puc entendre com pot existir algú que sigui tan dolent com per no permetre que els medicaments arribin, que la població més vulnerable pugui marxar. Les guerres han existit sempre. Però sempre han estat un greu error.

Des del meu punt de vista. Sempre tots perden. Perquè es perden moltes vides humanes. I es perden les vides de persones que no es coneixen i que no volen estar en aquesta guerra; mentre que els qui les organitzen i preparen es queden als seus palaus i no pateixen els rigors de la guerra. No. Jo sempre diré que NO A LA GUERRA, encara que no podem deixar el poble ucraïnès sol. I està vist que Putin no vol res per la via diplomàtica sinó que és la plena rendició.

En fi. Amb això i amb tot, la vida continua. I aquest 26 de març celebrem el Dia Mundial de l’Epilèpsia. També és conegut com a Purple Day. El Purple Day va ser ideat, el 2008 per Cassidy Megan, nena canadenca afectada per la malaltia, amb l’objectiu de bandejar els vells mites sobre la malaltia i conscienciar els pacients que no es troben sols.

I aquest 26 de març celebrem el Dia Mundial de l’Epilèpsia.

També és conegut com a Purple Day.

És molt necessari fer conscienciació sobre l’epilèpsia. No és coneguda. El gran públic encara la tem i no sap què fer si són testimonis d’una crisi d’epilèpsia. Som portadors d’aquesta informació i l’hem de repetir i repetir. Que la gent conegui, no només la malaltia, sinó persones que la tenim i que l’expliquem amb naturalitat. Es poden passar moments dolents, com en qualsevol altra malaltia, però no hem de carregar amb un estigma que ens ha col·locat la història, la ignorància, la religió i, fins i tot, el cinema o la literatura.

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.