Un artícle de la nostra col·laboradora Irene Tarragó

Hola a tots:

Aqui estic de nou, per explicar-vos el meu dia a dia amb aquesta malaltia, d’una forma desenfadada i familiar.

Les persones que tenim una malaltia crònica (o dos, com jo), sabem que la nostra vida mai serà igual que la dels altres. Però sí podem fer que la nostra actitud davant la vida sigui igual que la de la resta: amb el mateix ímpetu, les mateixes ganes de viure i de fer coses, amb un gran esforç personal i molt d’amor als altres. Són tot coses que podem fer i que ens donaran molta alegria de viure.

“Podem fer que la nostra actitud davant la vida sigui igual que la de la resta”

Si jo hagués tirat la tovallola en el moment en què em van diagnosticar d’epilèpsia, a una edat tan difícil com són els 17 anys, la meva vida hauria estat molt més trist i inútil. L’acceptació i la lluita són imprescindibles per enfrontar-nos als obstacles. Al meu des del minut un, em van fer responsable de la meva medicació (amb 17 anys ja era gran per fer-ho); em van indicar què podia i què no podia fer i em vaig limitar a fer-ho. Costava, clar que costava: sortir amb els amics i no provar l’alcohol, no poder anar a dormir tard si a l’endemà havia de matinar …. Totes aquestes coses que la joventut fa per divertir-se. Però els meus pares no em controlaven o jo no notava que ho fessin: confiaven en mi. I aquesta confiança va fer que jo fos més responsable. Fins que aquestes noves costums es van convertir en rutina i tothom sabia quins eren els meus límits.

L’altre dia en una conversa casual amb el meu fill, recordàvem que jo, durant molts anys, vaig estar aixecant-me a les 06:30 del matí, perquè la meva hora d’entrada a treballar eren les 07:30, el que m’exigia anar a dormir a les 10:30 del vespre. Doncs ho feia i jo no recordo ni sentir-me una desgraciada per això ni res: altres persones havien de fer un viatge d’una hora a la feina i jo arribava en 10 minuts. Que tothom té problemes, pegues, coses a què adaptar-se i és molt més intel·ligent fer-ho perquè és el que et permetrà ser feliç.

En aquests temps en què la cultura de l’esforç no es porta, és més necessari que mai que lluitem per ella. Qualsevol persona a qui li aparegui un problema, ja sigui metge, laboral, etc., si està acostumada a l’esforç tindrà més armes per enfrontar-se a el problema que sigui.

Per això el meu missatge a tots els pares i mares de nens amb epilèpsia: no els cal sobreprotegir; feu-los responsables (d’acord a la seva edat, és clar), confieu en ells, no els transmeteu les vostres pors i parleu tot amb claredat. La comunicació és molt important. I ho heu de dir en els seus col·legis, als seus professors, explicant-los què han de fer si sorgís una crisi. De vegades el desconeixement és la base del bullying perquè la ignorància genera pors.

Leave a Reply

Obrir chat
1
Contacta amb nosaltres al moment
Chat amb l'Anna
¡Hola! 👋🏻
Soy Anna, ¿en qué puedo ayudarte?

The user who fills in the information requested in this form declares to be entitled to do so and is solely responsible for the accuracy and completeness of the data and information entered, expressly exonerating MJN NEUROSERVEIS of any liability that may arise for this entity on the occasion of the information provided through this form.

Yes, I accept

L’usuari que complimenta la informació requerida al present formulari declara estar legitimat per això i es fa responsable exclusiu de la veracitat i integritat de les dades i informació que introdueix, exonerant expressament a MJN NEUROSERVEIS de qualsevol responsabilitat que es pugi generar per aquesta entitat amb ocasió de la informació facilitat a través del present formulari.

Si, accepto

El usuario que cumplimenta la información requerida en el presente formulario declara estar legitimado para ello y se hace responsable exclusivo de la veracidad e integridad de los datos e información que introduce, exonerando expresamente a MJN NEUROSERVEIS de cualquier responsabilidad que pudiera generarse para esta entidad con ocasión de la información facilitada a través del presente formulario.

Sí, acepto

Save the date

The next Saturday 21st of November at 4 pm, you will be able to know first hand our product: mjn-SERAS.
mjn-SERAS is a healthcare product that sends a warning signal when the risk of epileptic seizures is high, to the affected person and their trusted contacts.

Sign up now!


  mjn-SERAS is a medical device with CE marking according to the European Directive 93/42/EEC and the Royal Decree RD. 1591/2009.
  Contraindications: Do not use the product if you suffer from an infection in the ear canal or if you suffer from a skin lesion in the vicinity of the product's area of influence.
  Considerations: This medical product works with an APP only on Android phones. The results tested are 96% sensitivity and 94% specificity.
  CPSP20103CAT.

  Save the date

  El próximo sábado 21 de noviembre a las 4 de la tarde, podrás conocer de primera mano nuestro producto: mjn-SERAS.
  mjn-SERAS es un producto sanitario que lanza una señal de aviso cuando el riesgo de crisis de epilepsia es elevado, a la persona afectada y a sus contactos de confianza.

  ¡Inscríbete!

   mjn-SERAS es un producto sanitario con marcado CE conforme a la Directiva Europea 93/42/EEC y el Real Decreto RD. 1591/2009.
   Contraindicaciones: No usar el producto en caso de padecer una infección en el canal auditivo o en caso de padecer una lesión cutánea en las proximidades del área de influencia del producto.
   Consideraciones: Este producto sanitario funciona con una APP solo en teléfonos Android. Los resultados testeados son 96% de sensibilidad y 94% de especificidad.
   CPSP20103CAT.