Sobre nosaltres

Som un equip d'investigadors i enginyers desenvolupant tecnologia wearable per a preveure atacs epilèptics. MJN redefineix el concepte darrera la predicció d'atacs mitjançant tecnologia per millorar la qualitat de vida de les persones.

Últimes notícies

Connecta

 

Mites falsos de l’epilèpsia

Mites falsos de l’epilèpsia

La manca d’informació i desconeixement fan que els afectats d’epilèpsia pateixin certs estigmes socials que els perjudiquen. De vegades, les persones que pateixen epilèpsia afirmen que els afecten més els prejudicis socials que la mateixa malaltia. Seguidament detallem falsos mites sobre l’epilèpsia. Si entre tots aconseguim derrocar, millorarem la qualitat de vida dels 50 milions de persones afectades d’epilèpsia a tot el món segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’epilèpsia és una malaltia mental – FALS –

L’excés esporàdic d’activitat elèctrica en un grup de neurones és l’origen d’una crisi epilèptica (parcial o generalitzada). Es tracta d’un problema físic, i no d’un problema mental.

L’epilèpsia es contagia per contacte físic- FALS –
Hi ha factors genètics i físics, entre d’altres, que poden propiciar l’epilèpsia, però mai el contacte físic amb altres persones.

S’ha d’introduir un objecte a la boca d’un afectat per crisi epilèptica perquè no s’empassi la llengua – FALS –
Aquest fals mite sobre primers auxilis davant un atac epilèptic per evitar que s’empassi la llengua pot perjudicar greument a l’afectat. Mai introduir res a la boca del malalt.

Una crisi epilèptica provoca convulsions violentes – FALS –
Hi ha diferents graus d’afectació de les crisis. Hi ara les crisis parcials, que no provoquen ni la pèrdua de coneixement i fins i tot poden passar desapercebudes.

Els llums intermitents provoquen epilèpsia- FALS –
Els flaixos de llum només afecten les persones afectades d’epilèpsia fotosensitiva, que acostuma a afectar a nens i joves. Els llums per si soles no provoquen epilèpsia.

L’epilèpsia és una afectació rarament – FALS –
Segons l’OMS, 50.000 persones al món pateixen epilèpsia. Això vol dir que 1 de cada 100 persones estaria afectada.