Sobre nosaltres

Som un equip d'investigadors i enginyers desenvolupant tecnologia wearable per a preveure atacs epilèptics. MJN redefineix el concepte darrera la predicció d'atacs mitjançant tecnologia per millorar la qualitat de vida de les persones.

Últimes notícies

Connecta

 

Lluitant contra l’epilèpsia des de les aules

Lluitant contra l’epilèpsia des de les aules

Epieduca és un programa d’intervenció per a persones afectades per epilèpsia dintre de l’ambient educatiu mitjançant la tecnologia

Educación-inclusion-epilepsia-social-epieduca-apoyodravet-seras_epilepsy-stuedents-epilepsy

La iniciativa Epieduca, impulsada per l’entitat Apoyodravet, MJN Neuroserveis com a promotor tecnològic i el suport econòmic de la Fundació QUAES, permetrà integrar tots i totes aquells i aquelles joves que, a causa de l’epilèpsia fármacoresistenten pateixen un risc elevat de patir una crisi en l’àmbit escolar. Aquesta situació de risc afecta directament l’autonomia d’aquest@s joves per a moltes tasques rutinàries fet que incideix en els seus nivells d’autoestima i podent provocar depressió i/o ansietat afectant les seves relacions socials i que finalment quedin aïllat@s de la resta de companys.

Epieduca permet una educació inclusiva

Utilitzant les tecnologies actuals d’informació i comunicació com els smartphones i sensors wearables, s’equiparà al professorat amb una aplicació mòbil que indicarà mitjançant un semàfor, el nivell de risc per l’alumne/a de patir una crisi epilèptica i per a cada situació de risc unes recomanacions.

  • Semàfor Verd: podrà realitzar totes les activitats escolars amb un risc molt baix de crisi.
  • Semàfor Groc: en període de risc, canviarem d’activitat, distracció i relaxació.
  • Semàfor Vermell: inici del protocol de seguretat amb l’objectiu que l’alumne/a esperi la possible crisi en un entorn de seguretat tutelat per cuidadors o professorat assignat. Un cop el semàfor torna a verd l’alumne/a podrà reincorporar-se a les activitats de forma normal.

La tecnologia que fa possible el projecte Epieduca

Mitjançant el sensor auricular no invasiu SERAS_Epilepsy que registra l’activitat cerebral dels i les alumnes en risc i una app mòbil dotada d’algoritmes d’Intel·ligència Artificial (AI) que aprèn els patrons biomètrics de l’usuari per detectar i alertar d’una crisi epilèptica. L’aplicació enviarà alertes a familiars, cuidadors, professorat i 112 així com la ubicació GPS de l’usuari. L’app també inclourà serious games personalitzables.

Els beneficis del programa Epieduca

  • Alinear les dinàmiques educatives al patró temporal d’excitació cerebral en persones afectades d’epilèpsia.
  • Eliminació d’incertesa d’alumnes-entorn de no saber quan es produirà una crisi.
  • Eliminació de risc de patir accidents a causa de la crisi.
  • Increment de seguretat i autonomia de la persona afectada.
  • Coneixement per part dels/les companys/es que l’epilèpsia és una malaltia perfectament controlable.

El programa Epieduca està actualment en fase de desenvolupament.

MJN Neuroserveis neix per millorar la qualitat de vida de la gent que pateix epilèpsia i el seu entorn, per això no només desenvolupa tecnologies punteres que permetin una major autonomia i seguretat a l’afectat, sinó també implicant-se en les vessants més socials per desestigmatitzar la malaltia i facilitar la inclusió d’aquest col·lectiu.

Amb col·laboració de:

Apoyo dravet

Fundacion quaes